Vitaminer til mink - Guide

 

OBS: Har du ikke brug for en guide kan du gå direkte til vores produkter - vitamintilskud
 

Vi hjælper dig med at optimere din avl! Derfor har vi lavet en guide over hvornår vores vitaminer tildeles. For at få optimal udbytte af vores vitaminer er det vigtigt at de tildeles i de perioder hvor de gavner dyrene mest. Herunder ser du de mest almindelige anvendelses-perioder. Har du særlige problemer eller behov, kan anvisningerne dog være anderledes. Kontakt os derfor endelig hvis du har særlige udfordringer, så kan vi rådgive omkring produkter og anvendelses-perioder som kan hjælpe dig i din avl. Vi producerer også gerne nye/andre vitaminblandinger hvis der skulle opstå behov for det.

Vitral Natur E (flydende E-vitamin)
* Tildeles fra hvalpning og frem til fravænning
* Tildeles i den sidste del af vækstperioden

ImmunE (indkapslet E-vitamin)
* Tildeles fra hvalpning og frem til fravænning
* Tildeles i den sidste del af vækstperioden
Vitral Repromink
* Tildeles fra december/januar og frem til parring

 
Vitral B Mink Super
* Tildeles som forebyggelse af fedtlever og for større ædelyst
* Tildeles under fravænning da B-vitamin behov øges ved stress
* Tildeles ved pelsskifte for bedre pelssætning

 

Hvis du er i tvivl om hvor meget du skal tilsætte i foderet kan du benytte vores vitamin beregner her


Vitaminmangel og mink

Kommer minken i underskud af bare ét enkelt vitamin, kan det resultere i forringet immunforsvar og mangelsygdomme. Det kan være nedsat vækst, dårlig trivsel, stress, diarré og fedtlever. Når man har højtydende avlsdyr som mink opleves det at ekstra vitamintilskud har positiv effekt. Både at dyrene generelt er sundere men også at dødeligheden er lavere.

E-vitaminer til mink

Minkhvalpe fødes uden målbart E-vitamin, og er derfor helt afhængige af at tæven udskiller tilstrækkeligt med E-vitamin via mælken. E-vitamin er et antioxidant og medvirker til at stimulere hvalpenes immunforsvar.

Vi anbefaler at Vitral Natur E anvendes fra d. 15. april til 15. juli og igen fra 25. september og frem til pelsning for at give minkene et stærkt immunforsvar.

Vi anbefaler at bruge Vitral Repromink fra d. 15. december til d. 15. april for at få den bedste virkning på både mink hanner og tæver når de er klar til parring.

B-vitaminer til mink

B-vitaminers virkning er mange. De er vigtige for minkens omsætning af foderets næringsstoffer og en utilstrækkelig tilførsel af B-vitaminer får derfor også store konsekvenser for minken. Udover risiko for hudlidelser, diarré, og fx blodmangel (anæmi) er en væsentlig konsekvens af B-vitaminmangel, at mangel på B-vitaminer også kan resultere i fedtlever.

Vi anbefaler at bruge Vitral B Mink Super fra d. 15. juli til d. 1. december 

 

 
Avlerguide til mink
  • Mere sundhed
  • Højere velfærd
  • Bedre udnyttelse
  • Større værdi
Læs mere
Tilmeld SMS-avlerguide

Vi guider dig til sundere mink hele året rundt